Руският сайт Медиазона съобщи сензационната новина, че Министерството  на вътрешните

...
</TD
>Руският сайт Медиазона съобщи сензационната новина, че Министерството  на вътрешните
Коментари Харесай

Къде се намира най-издирваният пловдивчанин?

Руският уебсайт " Медиазона " заяви сензационната вест, че Министерството  на вътрешните работи на Руската федерация е оповестило българския  журналист Христо Грозев  за търсене. Грозев е шеф в проверяващия уебсайт Bellingcat. Той беше един от хората, които най-активно проверяваха отравянето на Алексей Навални, разбиването на самолета MH17 в Украйна, както и отравянето на Скрипал във Англия. Разследването му по случая " Навални " разкри, че най-малко осем чиновници на Института по криминалистика на ФСБ са забъркани в отравянето. 

Почти никоя международна медия, която оповестява тази вест, не осведоми, че Грозев е пловдивчанин. Медийната му кариера стартира с нарушение на българските закони и опит за незаконно радиоизлъчване през 1989 година. След това предава родината и отпътува за Съединени американски щати. Връща се и стартира да изкупува радиостанции – включително пловдивски, и ги поамериканчва. Прави опит да постави ръка на най-големите български вестници, само че този опит му опит е осуетен, оповестява ПОТВ.

Безспорно Грозев е най-известният пловдивски публицист в международен мащаб. Имало е опит да бъде препоръчан за премията " Пловдив " за публицистика, само че кандидатурата му е била отхвърлена, защото тази премия се дава единствено за достижения в региона на културната публицистика. Разследвания от вида на тези, които прави Грозев, несъмнено са прекомерно ниско качество, с цел да получат такава влиятелна премия.

Вчера Грозев написа в Туитър, че също не е наясно с повода. " Нямам визия на какво съображение Кремъл ме е присъединил в своя " лист на търсените лица ", заради което не мога да дава никакви мнения сега. В прочут смисъл това няма значение - от години те ясно демонстрират, че се опасяват от нашата работа и не биха се спрели пред нищо, с цел да я накарат да изчезне ", написа той.

" Възможно е Русия да издаде по този начин наречената " алена бюлетина ", за Христо. Това е едно от средствата, които Москва употребява, с цел да тормози тези, с които тя не е съгласна. изцяло е допустимо това да се приложи и против Христо Грозев ". Това мнение изрази в ефира на " Здравей, България " по Нова тв Йордан Цалов - сътрудник  на оповестения за федерално търсене от Русия български публицист Христо Грозев, който също е част от екипа на проверяващия уебсайт " Белингкат ".

И изясни, че същинската причина от Кремъл през вчерашния ден да разгласят мъжа за търсене са следствията на уеб страницата " Белингкат “, в който Грозев работи. Сред тях попадали отравянето на Сергей Скрипал, на Емилиан Гебрев и други.

По думите на Цалов Грозев ще бъде в сигурност от гледнa точка на неговото задържане и предаване на Москва.

" Ние всички сме жители на Европейски Съюз. Не имам вяра неговите права да не бъдат предпазени в Европа. Пътуването в чужбина обаче ще става все по-трудно, каквато вероятно е и задачата на Русия ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР